Instalasi Panel Solar DIY Tutorial!

Instalasi Panel Solar DIY Tutorial!

Nuduhake iki saka Klompok KB karo kanca-kanca

Video iki minangka seri pisanan babagan tutorial DIY instruksi babagan instalasi panel solar ing atap konkrit. Tutorial iki cocog karo pemasang energi sing bisa dianyari lan sing duwe omah sing kasengsem nginstall sistem cilik dhewe. Iki uga nuduhake kepiye dipasang rel aluminium, nyambung kabel, kothak combiner, lan mbukak kabel listrik kanggo pengontrol, inverter, lan baterei. Iki minangka omah GR GR sing dikepengini nganggo turbin angin lan 1 panel solar. Omah iki durung nate dipateni dening JPS (Company Service Public Jamaica). Lan kita wis ngilangi kabeh kothak kasebut. Dadi omah iki diisi kanthi energi sing dianyari. Dadi 8 panel solar lan 8 turbin angin. Lan iki minangka pelanggan sing seneng.

Item sing dibutuhake kanggo instalasi panel solar

8 panel solar dirating ing 250W

2 ril aluminium 14ft dawa

8 Clamps Pungkasan lan 12 Clamps Mid-Clamp

Siji 6 kothak combiner breaker

4 DC breaker 15Amp utawa 20Amp

Kabel kawat 50ft AWG 6 Abang lan Ireng

Roda aluminium kanggo instalasi panel solar

Ngencengi panel menyang alur aluminium kanggo instalasi panel solar
Ngencengi panel menyang alur aluminium kanggo instalasi panel solar

Kaping pisanan, njupuk panel solar nganti atap lan nyiapake instalasi panel solar. Kita nggunakake bolongan rawl kanggo ngamanake rak aluminium kanggo panel solar menyang atap konkrit.

Rawl minangka salah sawijining produsen utama ing dunia sing unggul bolt digunakake kanggo konstruksi, pangopènan industri, lan proyek renovasi. Rawl anchor bolt digunakake digunakake kanggo nginstal struktur konkrit, bata, blok, lan watu.

Kanggo instalasi panel solar iki, kita nggunakake bolongan M6, kita butuh bolongan 8mm lan jero 35mm. 2 dawane alur aluminium saben 14 kaki dawane bisa nahan 4 panel surya. Supaya kita nyedhiyakake panel kanthi larik papat. Nalika ngangkut kaki luwih becik nginstal sikile jangkar udakara 7 kaki. Kita nggunakake apa sing diarani T-Clamps utawa Mid-Clams kaya sing ditampilake ing kene. Iki digunakake kanggo ngamanake panel surya lan pungkasan L-clamp bakal diinstal ing pungkasan saben panel. Banjur kita maju lan kita nyekel panel surya, kanthi harfiah. Lan kita nggawa menyang rel aluminium.

Mesthekake yen kabel listrik ngadhepi ndhuwur. Amarga iki paling cedhak karo kothak combiner kita. Ing kene kita ngencengi T-Clamp utawa agul-agul agêng. Iki sejatine ana ing antarane rong panel solar lan sampeyan bisa ngencengi sing ana ing sisih ndhuwur lan uga sing ana ing sisih ngisor. Yen katon banget ing video iki, sampeyan bisa ndeleng ing endi T-Clamp sing njiret rong panel solar sing ana bebarengan. Lan ing pungkasan, kita nggunakake pungkasan L-Clamps. Kita mung nggunakake akhir L-Clamps ing mburi baris. Mula, sampeyan butuh clamping 4 mburi kanggo saben baris panel solar kanthi loro ing saben pungkasan. Ing kene kita ngencengi Mid-Clamps sawetara liyane babagan instalasi panel surya.

Sambungan listrik kanggo instalasi panel solar

Nyambungake kabel listrik kanggo instalasi panel solar kita
Nyambungake kabel listrik kanggo instalasi panel solar kita

Nyelehake ing ngisor panel solar lan sambungake kabel listrik sampeyan, yaiku bagean sing angel. Nanging iki pancen terus maju. Yen sampeyan nyambungake panel solar ing seri, sampeyan nyambungake salah siji panel solar menyang positif liyane. Kita terus rong panel ing seri. Kanggo instalasi panel 8, kita sejatine duwe papat klompok rong panel. Saben disambungake menyang pemecah sirkuit 15AMP ing kothak combiner.

Ing kene kita mbuwang baris nomer loro. Kita mesthekake yen baris kasebut kanthi bener lan kita uga mesthekake manawa bayangan saka baris ngarep ora dipasang ing panel solar ing baris mburi. Iki penting amarga dipengini bakal menehi pengaruh sing produktivitas instalasi panel surya. Sampeyan bolongan sawetara bolongan kanthi nggunakake bor 8mm. Umume kabeh mesthekake yen bolongan kasebut 35mm jero supaya bolongan Raul pas.

Pamasangan kothak combiner

Peranan kothak combiner yaiku nggawa output sawetara tali solar bebarengan. Dheweke uga bisa nggabungake kekuwatan sing mlebu menyang siji feed utama sing nyebarake inverter solar kanggo sistem grid-dasi utawa pengontrol daya kanggo sistem off-grid. Panel solar disambungake kanthi pasangan. Akibate positif saben pasangan kasebut disambungake ing pemecah 15Amp. Salajengipun negatif saben pasangan disambung karo garis negatif.

Pungkasan, landasan saka instalasi panel solar uga nyambung ing kothak combiner. Iki nglindhungi panel surya nalika serangan kilat. Akibate, 3 sithik kabel dipasang ing kothak combiner. Umume kabeh kanggo nggabungake kabel. Nalika 8 kabel teka saka panel kasebut digabung karo rong kabel kanggo pengontrol sing ngisi.

_dsc0168
Ringkesan instalasi panel 8 panel surya

Ing kene kita nggunakake kothak tengah wengi kothak combiner. Ing kene kita nginstal panel nomer loro saka panel surya. Panel iki uga dipasangake kanthi pasangan. Iki disambungake negatif menyang positif banjur dikirim menyang pengontrol sing ngisi. Lan saiki wayahe panel solar sing pungkasan. Ya, ing kana sampeyan duwe. Panel kasebut mudhun. Saiki kita bakal rute kabel listrik lan sambungake kabeh ing kothak combiner.

Teknisi Ordain Brown ngrampungake sambungan panel ing kothak combiner. Iki ditindakake kanthi masang breakers lan sambungake sikil positif saka panel menyang pamisah sing gegandhengan. Negatip kanggo garis netral lan lemah menyang lug bumi.

Saka kothak Combiner kanggo ngontrol pengontrol

wp_000277
Nggunakake tombol Allen kanggo ngamanake instalasi panel solar

Saiki wayahe mbukak kabel listrik saka kothak combiner lan menyang sambungan sirkuit listrik sampeyan bakal duwe kontrol, inverter, lan baterei. Iki wis dirampungake kanthi becik, lan sampeyan kudu mesthekake yen kabel sampeyan wis bener ukuran. AWG 6 kudu cukup. Kabel kita dobel insulated kaping pindho, kita bisa mbukak ing permukaan nanging kita isih nggunakake saluran listrik. Iki mesthekake yen srengenge ora bakal entek njaba insulator.

Banjur kita duwe kothak tarik sing ngidini kita narik mudhun saka atap nganti kothak tarik listrik. Banjur kita budhal saka kothak tarik listrik iki lan ngirim kabel ing njero omah. Kanggo Ngisi daya Charge, Inverter lan baterei. Penting yen sampeyan wis entuk titik-titik. Yen ana alasan kanggo ngatasi masalah ing mangsa ngarep, sampeyan bisa ngakses kabel kasebut.

TeamKB, matur nuwun sanget amarga nonton video kanggo Tutorial iki lan maca artikel kasebut. Aja selaras karo video sabanjure ing seri kasebut sing bakal nuduhake sampeyan carane nyambungake panel solar menyang pengontrol sing ngisi. Mangga LIKE artikel iki lan wenehi kiriman karo kanca ing Facebook. Aja lali komentar lan takon babagan sistem iki.

Langganan Video Oasis dening Kulawarga Trott Bailey kanggo video energi sing bisa dianyari luwih anyar!

Matur nuwun TeamKB, Ayo Ayo #KeepBelieving.

Nuduhake iki kirim

Komentar (4)

  • TOSIN OLOFIN Reply

    Sugeng sore KB, jenengku Tosin saka Nigeria, aku sinau energi sing dianyari, aku saka Nigeria. Aku kesengsem karo karya sing apik sing ditindakake ing jamaica, aku duwe kawruh babagan surya nanging aku pengin sinau instalasi hibrida surya lan angin bebarengan, aku ora ngerti apa sing kalebu latihan ing institusi latihan sampeyan lan yen ana aku kepengin melu. pangarep-arep ngrungokake maneh. matur nuwun.

    November 24, 2017 ing 10: 00 am
    • Kimroy Bailey
      Kimroy Bailey Reply

      Halo Tosin, Nigeria dadi ayu banget yen kita seneng ing kana. Langkah Langkah Langkah Solar fokus ing nginstall sistem panel solar ing omah sampeyan nalika Kursus Terbitan Langkah Terbitan angin Turbine bakal mulang sampeyan carane nggabungake turbin angin menyang instalasi solar sampeyan.

      May 29, 2020 ing 8: 39 pm
  • wayne Reply

    Pira regane melu panel solar?
    Pira mbayar ing tugas?
    Apa ana rebat utawa bonus sing diwenehake kanggo tuku perusahaan pemerintah utawa utilitas?
    Apa sampeyan bisa mbukak ora ana masalah lan sampeyan bakal entuk dhuwit kanggo ngirim daya maneh ing kothak yen sampeyan mlebu?

    November 28, 2017 ing 4: 08 pm
  • Charles Brown Reply

    cukup menarik kanggo ngerti babagan langkah instalasi panel solar. matur nuwun supaya biaya entuk kabeh bahan kanggo instalasi lan ana arah apa wae supaya sinar srengenge bakal murub ing panel kasebut nggawe energi. Langkah Langkah Langkah Solar online dadi kursus latihan paling apik ing internet.

    April 3, 2018 ing 2: 51 am

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *